מוכרים את הרכב? שיהיה בשעה טובה. כעת, אתם צריכים לבצע העברת בעלות על מנת להשלים את המכירה. במאמר זה נסביר מהי העברת בעלות, מי אמור לשלם עליה, מה צריך להביא אתכם ואיך זה מתבצע בפועל.
מה זה העברת בעלות?
העברת בעלות הוא תהליך שצריך לבצע כאשר מוכרים רוכשים רכב משומש שנמצא בבעלות של הקונה. רק לאחר העברת הבעלות אתם תיחשבו לבעלים הרשמיים של הרכב מבחינת הרשויות ומעתה והלאה אתם האחראיים הבלעדיים שלו. העברת בעלות רכב מגיע לאחר בדיקת הרכב, רק אחרי שהחלטתם שאתם אכן רוכשים את הרכב מהמוכר.
מי משלם על העברת הבעלות?
החוק במדינה קובע שמי שאחראי על כך שהעברת הבעלות תתבצע הוא המוכר. עם זאת, זה לא אומר שהוא צריך לשאת בעלות של העברת הבעלות. בתוך כך, אתם צריכים לסגור את נושא התשלום עוד לפני שאתם מחליטים לרכוש את הרכב מהמוכר. ברוב המקרים שני הצדדים מחלקים ביניהם את העלות, יש מקרים שבהם הקונה נושא בכל העלות, תלוי מה מחליטים מראש.
חשוב לציין – על מנת לבצע העברת בעלות מספיקה נוכחות של צד אחד בלבד, בתנאי שיש בידכם ייפוי כוח רשמי ותעודת זהות מקורית בלבד של הצד שלא נמצא. את טופס ייפוי הכוח תוכלו להוריד ממשרד התחבורה, למלא את כל הפרטים הרלוונטיים ולחתום עליו.
איפה עושים העברת בעלות?
במידה ואתם מבצעים העברת בעלות של רכב פרטי ולצרכים פרטיים, אתם צריכים לבצע אותה באחד מסניפי הדואר. נהוג ללכת לסניף הדואר הסמוך למקום מגוריו של המוכר, שכן שם הרכב נמצא למעשה. עם זאת חשוב לציין, יש סוגים של רכבים שלא תוכלו לבצע עבורם העברת בעלות בסניף הדואר הרגיל, כמו רכב נכים, רכב תיירים, רכב הסעות, מוניות ועוד. במצב כזה, תצטרכו לבצע את העברת הבעלות ברשות הרישוי עצמה, בנקודות שבה מתקיימות קבלות קהל.
מה צריך להביא להעברת בעלות?
על מנת להעביר בעלות אתם צריכים להגיע לסניף הדואר עם הדברים הבאים: תעודת זהות של המוכר, תעודת זהות של הקונה, רישיון רכב בתוקף וכסף לתשלום על העברת הבעלות.
בנוסף, אם אתם הקונים של הרכב, אנחנו ממליצים לכם להגיע עם כל הפרטים על הרכב החדש, הדגם שלו, הצבע ומספר הרישוי. כך פקיד הדואר יוכל לוודא אתכם שזה אכן הרכב שהתכוונתם לקנות מראש. ככל שיהיו לכם יותר פרטים על הרכב וזהות האדם שאתם קונים או מוכרים לו את הרכב, כך התהליך ייקח פחות זמן ותוכלו לבזבז עליו פחות אנרגיה.
איך זה מתבצע בפועל?
מדובר בתהליך קצר מאד שאורך כמה דקות, כך שאתם לא צריכים לפנות את כל היום בשביל זה. מגיעים לסניף הדואר, משלמים את אגרת העברת הבעלות ומתחילים בתהליך. כעת, פקיד הדואר מתחבר למסוף של רשות הרישוי ובודקת האם קיימת איזו שהיא מגבלה על מכירת הרכב הספציפי הזה.
אם לא התגלתה שום בעיה שני הצדדים יקבלו אישור על העברת הבעלות. במידה ואתם הרוכשים, אתם צריכים לצרף את הרכב הזה לרישיון הרכב. זהו, כל מה שאתם צריכים לעשות כעת זה ביטוח חובה, לכל הפחות, על מנת שהרכב יוכל לעלות על הכביש.
לסיכום
אם החלטתם למכור את הרכב ומצאתם קונה, זה הזמן לבצע העברת בעלות. במאמר זה למדנו איך עושים העברת בעלות, מה צריך להביא אתכם, איך זה מתבצע בפועל ומי אמור לשלם עליה.