מבין כל סוגי השוקולדים, אין ספק כי השוקולד המריר זוכה לאהדה הגדולה ביותר, ולא בכדי. מזה שנים רבות שנערכים מחקרים ברחבי העולם שבודקים את ההשפעות של שוקולד מריר על הבריאות ואפילו על המצב הנפשי. אם גם אתם שמעתם כי עדיף לאכול שוקולד מריר על פני שוקולד חלב, אתם לא לבד. רבים מעדיפים לבצע רכישה של שוקולד מהסוג הזה דווקא בשל הסגולות החיוביות המיוחסות לו, ובשל כך בחרנו להציג את חמשת העובדות שאולי לא ידעתם אודות השוקולד הנמכר ביותר בעולם, ואולי יגרמו לכם לרוץ מהר לרכוש לכם חפיסה של שוקולד איכותי. מוכנים? בואו נתחיל.
מסייע לשמירה על לחץ דם תקין
בראש ובראשונה שוקולד מריר איכותי מסייע לשמירה על לחץ דם תקין, וזאת בשל הריכוז הגבוה של קקאו אשר מכיל נוגדי חמצון גבוהים שנמצאו בשורה של מחקרים כבעלי השפעה חיובית על לחץ הדם. למעשה, מחקר שנערך בבריטניה בשנת 2016 מצא כי נבדקים שצרכו שוקולד מריר בכמות קטנה היו חשופים פחות לשבץ מוחי כמו גם התקפי לב, ועל כן גם רופאים ממליצים על שילוב של שוקולד זה בתפריט, במינון נמוך.
משפר את עור הפנים
מחקרים שנערכו בקרב נשים שצרכו שוקולד מריר באופן יום יומי הראו שיפור משמעותי באיכות עור הפנים, בשל הריכוז הגבוה של מוצקי קקאו אשר משמשים גם בתור מסכות טיפוליות בתחום הטיפוח הקוסמטיקה המתקדמת. למרות שרבים חוששים מפני הופעה של פצעונים על עור הפנים כתוצאה מאכילה מוגברת של שוקולד, אולם תתפלאו לדעת כי דווקא המרירות הגבוהה של השוקולד היא זו שיכולה לסייע לטובת שיפור מרקם עור הפנים, בזכות פולי הקקאו האיכותיים.
מגביר שובע
האהבה לשוקולד היא אהבה ששומרה לרבים מאיתנו, מבוגרים וילדים כאחד. אולם האם ידעתם כי אכילה של שוקולד מריר יכולה להפחית את הרעב ולעורר את השובע? הסיבה לכך נעוצה בסיבים התזונתיים הגבוהים שמצויים בקקאו ומשפיעים באופן ישיר על תחושת השובע. אם אתם מחפשים נשנוש שהוא גם בריא אבל גם יכול לשפר את הבריאות, שתי קוביות של שוקולד מריר יכולות לחולל פלאים גם מבחינת השובע שלכם בין ארוחה לארוחה.
בעבר שוקולד מריר היה אמצעי תשלום
את הקקאו גילה כריסטופר קולומבוס במאה הקודמת, אולם הוא לא הבין כי מדובר בחומר גלם שממנו ניתן לייצר שוקולדים ולכן לא עשה בו שימוש. אולם, בהמשך סוחרים נהגו להשתמש בפולי הקקאו מהם מייצרים את השוקולד המריר במקום כסף, מתוך הבנה כי מדובר בסחורה מבוקשת ויקרה מאוד בזמנו. תוכלו להאזין לפודקאסטים מעניינים על אוכל ובריאות ובכך להעמיק את הידע אודות ההיסטוריה העשירה של הקקאו, והשוקולד המריר בפרט.
ייצור שוקולד מריר מתבצע בטמפרטורה ספציפית
על מנת לייצר שוקולד איכותי נדרש בין 300-500 פולי קקאו אשר עוברים תהליך עיבוד שבמסגרתו השוקולד עובר תהליכים רבים, עד לביצוע של ריתוך פולי הקקאו לטמפרטורה של 36.7 מעלות. בנוסף, השוני של שוקולד מריר משוקולד חלב או שוקולד נבע נובע מריכוז נמוך מאוד של חלב ולעומת זאת ריכוז גבוה מאוד של מוצקי קקאו איכותיים.
לסיכום, לא צריך את יום השוקולד הבינלאומי בשביל לדעת כי שוקולד מריר הוא ממתק בעל חשיבות עצומה לא רק לגוף אלא גם לנפש. השילוב של פולים איכותיים וכן תהליך ייצור מבוקר הוא זה שהופך את השוקולד לחלק בלתי נפרד מהתפריט של רבים מאיתנו, ולא בכדי. כאשר רוכשים שוקולד מריר צריך להקפיד ולקרוא היטב את הרכיבים, כל זאת מתוך מטרה להבטיח כי גם אתם תוכלו לקבל את הסגולות הבריאותיות אך גם הקוסמטיות שהשוקולד מעניק, עוד מהימים בהם הוא נחשב בגדר סחורה מבוקשת.